Верстапен: Една или седем титли? Няма разлика

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен заяви, че за него няма разлика дали ще е спечелил една или седем световни титли, като пилотът на Ред Бул мотивира мнението си. В историята на Формула 1 най-успешните пилоти са с точно по 7 титли: Люис Хамилтън и Михаел Шумахер.

“Когато започнах да се състезавам, върховната ми цел беше да стана световен шампион - обясни Верстапен пред Channel 4. - Това е невероятно, тъй като в крайна сметка няма разлика дали си спечелил една или седем титли.”

Верстапен иска да кара за Ред Бул до края на кариерата си

Обясненията на Макс показват, че нидерландецът явно е мислил по въпроса.

От Ред Бул отрекоха, че Перес ще се отказва

“На мен това не ми носи нещо повече. Разбира се, хубаво е, когато си в такава победна серия като нашата, затова съм тук, за да побеждаваме - допълни Макс. - Израснал съм с победите и знам, че това е най-важното в нашия спорт. Ще е интересно през новия сезон да видим колко конкуренти ще бъдем.”

Тото Волф: Можем да победим Ред Бул преди 2026

Верстапен допълни, че докато има мотивация, няма да се отказва.

Деймън Хил сравни Верстапен с Хамилтън и Шумахер

“Така или иначе имам договор за още две години - заяви световният шампион. - Искам да се представя максимално добре оттук нататък. Знам, че всяка сутрин като се погледна в огледалото трябва да знам, че правя всичко възможно, за да успея.”

Еди Джордан: Само Пиастри може да спре Верстапен

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти