Верстапен иска да кара за Ред Бул до края на кариерата си

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен заяви, че би се радвал да изкара остатъка от своята кариера в спорта в екипа на Ред Бул. Нидерландецът се присъедини към екипа на „биковете“ четири старта след началото на сезон 2016, заменяйки Даниил Квят.

Още в своя дебют за Ред Бул в Гран При на Испания Верстапен спечели, а с годините се превърна и в един от най-силните пилоти на стартовата решетка. В събота той спечели своята трета поредна титла, финиширайки втори в спринта в Катар, а настоящият му договор с Ред Бул е до края на 2028 година.

Къде държи Верстапен световните титли?

„Ще бъде прекрасно, ако карам за Ред Бул до края на кариерата ми. Щастлив съм с този отбор и се чувствам като у дома си. Хората тук са ми близки и ми предлагат всичко, което ми трябва. Имам още няколко години по договор и се наслаждавам на момента“, заяви нидерландецът пред Sky Sports F1.„Не забравям обаче, че трябва да намирам предизвикателства, тъй като искам всеки уикенд да карам на абсолютния максимум на възможностите ми. Опитвам да откривам слабите ми места и да се подобрявам, защото по друг начин няма да мога да постигам тези успехи“, добави още трикратният световен първенец.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти