Макларън: Норис ще се научи да не е толкова самокритичен

Тим шефът на Макларън Андреа Стела прогнозира, че британският пилот на тима Ландо Норис ще се научи да не е толкова самокритичен, когато допусне грешка. Норис обясни след Гран При на Катар в неделя, че е допуснал твърде много грешки на “Лусайл”, както в двете квалификации, така и в спринта и в неделната надпревара.

“Ако трябва да съм честен, трябваше да се боря за първото място и в двете квалификации, както и потенциално за победите в спринта и в състезанието - заяви Норис. - Ако не бях допуснал тези грешки, щеше да е различно. Затова съм и толкова разочарован, тъй като знаех какви са възможностите ни. Пропуснах възможност да се боря с Макс, но съм доволен от третото място в основното състезание.”

Доктор Марко: Макларън може да се бори за титлата догодина

Стела коментира изказването на Норис, който във второ поредно състезание завършва трети, а в спринта остана втори зад съотборника си Оскар Пиастри.

За първи път от 2010 Макларън има два поредни двойни подиума

“Ландо е изключително честен - обясни Стела. - Той държи на това, включително и спрямо себе си. Но всеки пилот трябва да намери правилния баланс в комуникацията, както с другите, така и със себе си, за да може да подобрява представянето си всеки ден. Ландо е самокритичен към себе си, особено след петъчната квалификация, но ние ще анализираме всичко, което се случи през уикенда. Но той ще се научи, че не се налага да е толкова самокритичен.”

Макларън постави нов рекорд за най-бърз пит стоп

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти