Хамилтън отрича да има проблеми с Ръсел

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отрече твърдението, че отношенията му с неговия съотборник в Мерцедес Джордж Ръсел са се влошили заради удара им след старта на Гран При на Катар.

Хамилтън и Ръсел се удариха, след като Люис направи отличен старт с меките сликове от втора редица и застигна потеглилите преди него Макс Верстапен и Ръсел, но се удари в съотборника си на влизането в първия завой, като Люис остана от външната страна и след като се завъртя в зоната за сигурност отпадна от надпреварата.

Ръсел прие извинението на Хамилтън за удара

Първоначално Хамилтън хвърли вината за удара върху Ръсел, но по-късно обяви, че той е виновен за инцидента и се извини както на Джордж, така и на тима.

50 000 евро глоба за Люис Хамилтън

„Отношенията ни не са увредени. Нямам никакви проблеми с Джордж, поддържаме отлична връзка”, обясни Хамилтън след състезанието.

„Двамата с Люис ще се оправим, двамата изпитваме огромно уважение един към друг, нямаше умишлени действия от нито един от нас”, допълни Ръсел в коментара си за инцидента.

Ръсел е бил близо до оттеглянето от Гран При на Катар

От Мерцедес пък публикуваха видео, в което се вижда как двамата се прегръщат след състезанието, а обяснението е: „Действията говорят повече от думите”.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти