Любо Руйков с успешен дебют в клас Junior

Българският картинг пилот Любослав Руйков записа успешен дебют в клас Junior Rok на пистата Саут Гарда в Италия, където през уикенда се проведе Rok Cup Trophy.

Руйков стартира с първо време в своята квалификационна група и второ място в общото класиране в квалификацията. След това той спечели първия хийт, но във втория беше ударен от друг пилот и вместо втори, Любо стигна финала четвърти.

В третия хийт Руйков отново спечели първото място с най-бърза обиколка, а в четвъртия завърши на трето място.

Любо Руйков: В IAME сериите в Италия битката е до самия финал

Българският пилот стартира от трета позиция във финала, но му липсваше скорост, направи контакт с пилот в битка за позиция и получи 5 секунди наказание. На финала Любо завърши пети, а с добавянето на наказанието беше класиран 11-и.

„Преди състезателния уикенд Любо беше правил само един еднодневен тест с картинг от новия клас – миналата година през октомври – заяви за Sportal.bg механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Пристигнахме на пистата в сряда и още от първите тренировки Любо се нареди сред най-бързите пилоти, които се борят за световната титла в класа. Любо показа много скорост, но на няколко пъти имаше лош късмет с други пилоти, които не внимаваха достатъчно. На финала това не беше неговото темпо, но ще разберем какво точно се случи.”

Любо Руйков спечели финала на сериите IAME

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти