Заповедите от бокса изненадали Пиастри

Оскар Пиастри призна, че е бил изненадан от това, че в Макларън решиха да използват заповеди от бокса, за да гарантират второто и третото място на пилотите на тима в Гран При на Катар.

Пиастри и Ландо Норис завършиха с разлика от 1,1 секунди, като тим шефът Андреа Стела наложи заповедите от бокса след последната задължителна смяна на гумите на двамата му пилоти.

Норис: Пиастри ме победи, свалям му шапка

Норис се опита да обясни по радиото, че е по-бърз с по-новите си твърди гуми, но в тима решиха да не променят класирането в трудните условия на „Лусайл”. Двамата пилоти донесоха на Макларън 47 точки и тимът се доближи до Астън Мартин и 4-ото място, като преднината на отбора на Лорънс Строл е само 11 точки.

За първи път от 2010 Макларън има два поредни двойни подиума

„Честно казано, бях малко изненадан от заповедите от бокса – призна Пиастри, който в събота спечели спринтовото състезание. – Но дори и да нямаше заповеди, пак щях да приема решението на тима. Ясно е, че в бокса се притесняваха за износването на гумите, спазването на ограниченията на трасето и другите проблеми. Мисля, че най-важното е, че осигурихме второ и трето място за отбора.”

Макларън постави нов рекорд за най-бърз пит стоп

Пиастри направи отличен старт в Катар, като от шеста позиция в началото успя да прогресира още в първите състезателни километри.

Еди Джордан: Само Пиастри може да спре Верстапен

„Просто спрях навреме за първия завой и видях как всички останали напускат трасето. Да, честно, толкова беше просто – обясни Оскар. – Не знам какво точно се случи. След това видях, че имаше завъртания, някои пилоти имаха проблеми и аз излязох на втора позиция. Оттам вече трябваше да се боря да я запазя и да не допускаме грешки при боксовете.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти