Леклер: Представихме се по-зле от очакваното

Шарл Леклер донесе пето място на Ферари в Гран При на Катар, като Скудерията участва само с една кола в състезанието, тъй като Карлос Сайнц отпадна преди старта заради повреда.

Шарл се бори с Ландо Норис и Фернандо Алонсо за място в топ 5, но темпото му се оказа недостатъчно, за да притесни двамата пилоти на Макларън Оскар Пиастри и Ландо Норис, които се качиха на подиума.

Ръсел е бил близо до оттеглянето от Гран При на Катар

„Имахме повече проблеми от очакваното – призна Леклер. – И се представихме по-зле от очакваното. Проблемът се появи във втората серия обиколки, когато бях със средно твърдите гуми, които не бяха нови и вече имаха грейнинг, заради това загубихме много време.”

50 000 евро глоба за Люис Хамилтън

Леклер уточни, че другите серии от обиколки са минали по-добре, но и в тях представянето на SF-23 е било под очакванията му.

Хорнър: Ред Бул отчаяно има нужда от силен Перес

„Мислехме, че ще можем да се борим с Мерцедес и Астън Мартин, като по отношение на Астън Мартин успяхме – допълни Леклер. – Що се отнася до Мерцедес, Ръсел беше последен в края на първата обиколка, а на финала завърши пред нас, така че той имаше много по-добро темпо от нашето.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти