Ръсел прие извинението на Хамилтън за удара

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел е на мнение, че „тимът е пропуснал голяма възможност” в Гран При на Катар, където той беше ударен от съотборника си Люис Хамилтън на влизането в първия завой след старта на състезанието.

Хамилтън направи по-добър старт от трета позиция с меките сликове, догони Ръсел, но го удари от външната страна на влизането в завоя, двамата се завъртяха, а Хамилтън отпадна секунди след удара. Ръсел веднага спря за нови гуми и се върна последен в класирането, а до финала успя да се пребори за 4-ото място.

Хамилтън пое отговорността за удара с Ръсел

„В това състезание пропуснахме голяма възможност, тъй като имаме една цел този сезон – второто място при конструкторите – обясни Ръсел. – Сутринта преди състезанието дискутирахме много как ще работим заедно, като не трябваше да се борим един с друг, а срещу Ферари. За щастие, пак взехме повече точки от тях в това състезание. Двамата с Люис изпитваме огромен респект един към друг, при удара ни нямаше умишлени действия.”

50 000 евро глоба за Люис Хамилтън

След състезанието Хамилтън публично се извини на тима и на Ръсел за инцидента, а Джордж потвърди, че е приел извинението му.

Хорнър: Ред Бул отчаяно има нужда от силен Перес

„Определено оценявам извинението на Люис и както казах по радиото, във всеки инцидент участват двама души – допълни британецът. – Разочарован съм, тъй като можехме да постигнем по-добър резултат.”

Пилотите на Макларън благодариха на Мерцедес

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти