Хорнър: Ред Бул отчаяно има нужда от силен Перес

Шефовете на Ред Бул планират да разговарят със Серхио Перес, за да се предотврати загубата на второто му място в класирането във Формула 1, което е реална възможност с оглед представянето на мексиканеца.

В Катар Перес стартира от алеята пред боксовете и завърши 10-и, но получи три наказания от по 5 секунди заради неспазване на ограниченията на трасето. В съботния спринт Чеко отпадна след инцидент с Естебан Окон и Нико Хюлкенберг, който наложи сериозен ремонт на болида му.

Преди последните 5 състезания за сезона Перес има аванс от 30 точки пред Люис Хамилтън, който вчера отпадна след инцидент със съотборника си Джордж Ръсел на влизането в първия завой след старта.

Верстапен спечели в Катар, двамата пилоти на Макларън на подиума

„Мисля, че трябва да седнем и да обсъдим всичко с Чеко, защото той знае какво може да постигне, но в момента не е в най-добрата си форма – обясни шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър. – Ред Бул отчаяно има нужда от силен Перес, който е в добра форма, за да запази той второто си място в шампионата. Разочароващо е, че в този уикенд Серхио спечели само 1 точка, като в неделното състезание той имаше шансове за много повече точки.”

Хамилтън пое отговорността за удара с Ръсел

Хорнър допълни, че се надява, че подкрепата, която ще получи Перес в следващите три надпревари, особено в домашната му Гран При в Мексико, ще му помогне да си върне увереността на пистата.

Пилотите на Макларън благодариха на Мерцедес

„Мисля, че Чеко трябва да стъпи здраво на земята, да се върне към основните неща в спорта и точно това ще направим. Всички ние познаваме възможностите му и ще го подкрепяме, тъй като не беше толкова отдавна – на „Монца”, където той завърши втори след Макс”, обясни Хорнър.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти