Баная обяви, че не се притеснява от Маркес

Раздялата на Марк Маркес с Хонда и очакваното му преминаване в Грезини Дукати и сред най-големите теми в MotoGP този сезон и анализаторите се надпреварват да прогнозират как ще се отрази идването на легендарния испанец в италианския лагер.

Интересното е, че соченият за най-потърпевш от този трансфер – световният шампион Пеко Баная обяви, че не се притеснява от Маркес, а дори смята да се възползва от това.

„Ако мога да имам достъп до информацията от мотоциклета на Марк Маркес, това ще е от помощ за нас и ще ни действа окуражаващо – обясни Баная. – С него може да се получи хубава битка. Ако Марк се качи на мотор на Дукати, то той без съмнение ще е ултра бърз от самото начало. Винаги е страхотно да имаш такъв съперник като него, доволен съм, той има 8 световни титли. Ще е супер да имаме достъп до данните от мотора му. Ще видим на какво е способен.”

От Хонда се опитали да привлекат техническото гуру на Дукати, за да задържат Маркес

Кал Кръчлоу предрече, че комбинацията Маркес-Дукати ще е непобедима, а Джиджи Дал’Ина обясни, че ще има „нарушения в баланса” в италианския лагер.

Потвърдено: Маркес напуска Хонда в края на 2023

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти