Хамилтън: Не съм доволен, средна работа

Люис Хамилтън даде петото най-добро време в квалификацията за Гран При на Катар, но ще стартира трети в неделя, след като пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри загубиха най-добрите си времена.

Въпреки тази трета стартова позиция седемкратният световен шампион заяви, че не е доволен от представянето си днес и определи постигнатото като „средна работа“. В края на сесията за място той бе с над половин секунда по-бавен от победителя в нея Макс Верстапен, а съотборникът му в Мерцедес го победи с едва 0.086 секунди.

Верстапен спечели полпозишъна в Катар, разочарование за дуото на Макларън

Една от причините Хамилтън да стартира зад Ръсел е фактът, че той не успя да завърши последната си летяща обиколка. Британецът трябваше да се откаже от нея, след като допусна неточност и излезе извън пистата при преминаването на завой №7.

„Не съм много доволен. Просто е добре за отбора, че сме на първите две редици. В началото на сесията беше сложно с вятъра. Но като цяло за мен представянето беше средна работа. Ще дам всичко от себе си, за да взема добри точки в неделя. Страхотно е, че сме пред пилотите на Ферари, това е ключово“, заяви Хамилтън пред камерата на Sky Sports F1 след квалификацията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти