Пиастри: Натиснах твърде много в последната обиколка

Оскар Пиастри ще стартира неделната Гран При на Катар във Формула 1 от шестата позиция на стартовата решетка, след като загуби най-бързата си обиколка в третата фаза на квалификацията заради излизане от трасето.

Верстапен спечели полпозишъна в Катар, разочарование за дуото на Макларън

Австралиецът напусна пистата в завой №14, с което загуби третото място на старта. Оригинално Пиастри трябваше да бъде четвърти на старта, но бе промотиран с едно място напред, след като съотборникът му Ландо Норис също загуби топ постижението си заради напускане на границите на пистата.

След края на сесията за място Пиастри, чието наказание бе обявено в средата на официалното му телевизионно интервю, каза пред Sky Sports F1, че просто е натиснал твърде много в последната си обиколка. Той също така отчете и фактът, че заради липсата на сцепление на изцяло новия асфалта на „Лусайл“ допускането на грешки е сравнително лесно.

„Натиснах твърде много в последната си обиколка. Жалко, защото колата беше бърза. Утре имаме още един шанс с втората квалификация и спринта. Ще видим какво ще постигнем. Беше много трудно днес, много лесно се допускаха грешки, защото пистата е много хлъзгава. Не правеше нещата лесни за нас“, обясни Пиастри.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти