Норис обясни защо излезе от пистата в края на квалификацията

Ландо Норис трябваше да стартира неделната Гран При на Катар от втората позиция на стартовата решетка, но вместо това ще потегли десети. Причината затова е фактът, че британецът загуби и двете си бързи обиколки в решителната фаза на квалификацията на „Лусайл“ заради напускане на трасето.

Верстапен спечели полпозишъна в Катар, разочарование за дуото на Макларън

В първия си тур пилотът на Макларън ошири трасето на завой №5, а във втория той излезе от пистата на десетия завой. И двете обиколки щяха да съм достатъчни, за да му гарантират второто място на старта зад Макс Верстапен.

След квалификацията Норис обясни пред Sky Sports F1, че е напуснал пистата в решителната си обиколката, тъй като е трябвало да контрира презавиване. Той също така отчете добрата работа с настройките на MCL60, която тимът на Макларън е свършил в рамките на днешния ден.

„Трябваше да контрирам презавиване и излязох от пистата. Отборът свърши страхотна работа, аз се провалих. Просто си мисля за работата, която трябваше да свърша днес. Просто трябваше да направя добри обиколки и да не допускам грешки, но направих точно обратното, така че денят не беше добър за мен“, каза разочарованият Норис.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти