Ръсел: Беше сложно за всички

Джордж Ръсел наследи второто място на стартовата решетка за неделната Гран При на Катар, след като Ландо Норис загуби и двете си летящи обиколки в третата фаза на квалификацията на „Лусайл“ заради напускане на трасето.

Верстапен спечели полпозишъна в Катар, разочарование за дуото на Макларън

След края на сесията за място пилотът на Мерцедес, който все още си мислеше, че ще стартира трети, а не втори, заяви, че през целия ден условията на пистата са били много сложни за всички, заради липсата на сцепление върху новия асфалт. Той също така сподели мнението си, че той и екипът му са се представили по-добре от очакваното в рамките на квалификацията.

В нея съотборникът му Люис Хамилтън спечели не една, а две позиции, след като се възползва не само от изтритите времена на Норис, но и от това на втория пилот на Макларън Оскар Пиастри. Австралиецът трябваше да потегли трети след санкцията на съотборника си, но вместо това ще потегли шести, докато Хамилтън ще заеме третата позиция на старта в неделя.

„Беше много сложно за всички днес. Нов асфалт, беше много хлъзгаво, много ветровито. Започнахме квалификацията и времената бяха много по-бързи спрямо тренировката по-рано.„Много се радвам с третото място. Мисля, че се представихме по-добре от очакваното. Макларън изглеждат много бързи. Знаем, че Ред Бул и Макс са в собствена лига. Нашата битка е с Ферари и ние ще трябва да сме постоянни до края на сезона“, заяви Ръсел.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти