Яник Синер подчини "специалиста на твърди кортове" за титлата в Пекин

Яник Синер спечели третата си титла за 2023 година след впечатляващ успех със 7:6(2), 7:6(2) над “специалиста на твърди кортове” Даниил Медведев.

Синер мина и през Алкарас, Медведев отново отчая Зверев

Италианецът на четвъртфиналите елиминира Григор Димитров в близо тричасов и трисетов дуел, след което се справи с Карлос Алкарас, а сега вече и с Медведев, когото до момента не беше побеждавал в общо шест предишни мача.

Григор Димитров загуби близо 3-часов качествен дуел със световния номер 7

Синер се изкачи и до четвърта позиция на световната ранглиста, превръщайки се в едва втория италианец в историята в топ 5 на класацията на АТР - предишният е Адриано Паната.

Тиролецът вече може да се похвали с девет титли в кариерата си, първата от които спечели в София през 2020 година. Другите са в Антверп, отново София, Вашингтон и Мелбърн (2021-ва), Умаг (2022-ра), Марсилия и Торонто (2023-та).

Синер наниза 28 уинъра и направи 24 грешки срещу Медведев във финала, а руснакът се отчете с 22 печеливши удара и 27 неточности. Нито един от двамата не можа да осъществи пробив, като италианецът имаше пет възможности, а съперникът му - една.

Медведев все пак ще остане на трета позиция в световната ранглиста, а авансът му пред Синер на нея е цели 2615 точки. Той съкрати изоставането си от втория Карлос Алкарас на 1225, докато лидерът Новак Джокович е далеч напред с 4055 пункта повече от руснака.

Още от Тенис

Виж всички