Григор Димитров пристигна в Шанхай

Григор Димитров е вече в Шанхай, където от 4 до 15 октомври ще се проведе предпоследният за сезона турнир от сериите “Мастърс” на АТР с награден фонд 8,8 милиона долара.

 Единственият българин в тенис елита публикува няколко сторита в "Инстаграм", от които става ясно, че е отседнал в луксозния хотел “Риц-Карлтън Пудонг”. Оттам се показаха като любезни домакини и направиха страхотна изненада на 32-годишния хасковлия за “Добре дошъл”.

Както е известно, жребият за надпреварата изпрати Григор в една четвъртина с двукратния шампион от “Големия шлем” и световен №2 Карлос Алкатрас. 32-годишният хасковлия в 18-и поставен в основната схема и ще почива в първия кръг, а във втория ще се изправи срещу Роберто Карабайес Баена (Испания) или Александър Вучич (Австралия). Димитров няма загуба и от двамата.

Българинът спечели единствения си мач досега срещу 50-ия в света Вукич с 6:3, 6:4 през юни на надпреварата на трева в лондонския Куинс Клъб. Димитров има две победи в две срещи срещу 61-ия в световната ранглиста Карбайес Баена, като едната също е по-рано през годината в Женева през май с 6:1, 6:4.

В третия кръг евентуалното препятствие пред Гришо може да е шампионът от Джухай Карен Хачанов (Русия), който започва участието си срещу квалификант.

Григор не е играл в Шанхай от 2017 година, когато загуби драматично в три сета от Рафаел Надал на четвъртфиналите. Това е и най-доброто му класиране в космополитния китайски град в кариерата,

Българинът пристигна в Шанхай след чудесно представяне на АТР 500 турнира в Пекин, където в първия кръг направи впечатляващ обрат от 2:6, 1:5 срещу Макензи Макдоналд, побеждавайки го в крайна сметка с 2:6, 7:6(4), 6:1. Във втория кръг Григор Димитров подчини световния №4 Холгер Руне с 6:3, 7:5 за първия си успех срещу тенисист от топ 5 от две години насам, а на четвъртфиналите загуби качествен и близо тричасов дуел със световния номер 7 Яник Синер - 4:6, 6:3, 2:6.

Още от Тенис

Виж всички