Верстапен: Няма значение кога точно ще взема титлата

Макс Верстапен и Ред Бул доминират във Формула 1 през сезон 2023 и още тази събота нидерландецът може да спечели третата си поредна световна титла. Ред Бул вече си осигури първото място при конструкторите за настоящия сезон – това стана в Япония, шест кръга преди края на кампанията.

Макс има нужда от класиране в топ 6 в съботния спринт в Катар, за да е шампион, но пилотът призна, че не се вълнува от това кога точно титлата му ще стане факт.

„Не изпитвам особен възторг по този повод – обясни Верстапен, цитиран от вестник Marca. – Ако това стане в събота, в неделя или след седмица – няма значение, не е толкова важно. Важното е, че ще се случи. Но почти не мисля за титлата. Предполагам, все пак, че ще стана шампион на финала на спринта в събота. Което може да означава, че в неделя може да съм по-бавен на старта на състезанието.”

Получавал ли е Хамилтън оферта от Ферари?

Макс не пропусна отново да похвали Ред Бул за изключително силния сезон на тима.

Верстапен е бил изненадан от предимството на Ред Бул през 2023 година

„Фантастичен сезон за нашия отбор, така че заради това ми е безразлично кога точно ще стана световен шампион – допълни пилотът. – Не мога да кажа, че съм искал да спечеля титлата пет кръга преди края или на самия финал, това наистина няма значение. А и не мисля много по този въпрос.”

Хонда: Не казваме нищо на Ред Бул за двигателите

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти