Александър Димитров-Пъчката взе титлата на Сърбия в планинския шампионат

Един от най-добрите български пилоти в пистовите и планинските надпревари Александър Димитров-Пъчката с Хонда Сивик спечели титлата на Сърбия в планинския шампионат. Този сезон Димитров се състезава само в северната ни съседка, тъй като е сред пилотите, които не приемат управлението на АФБ на спорта, и постигна впечатляващ успех този сезон.

Димитров не само спечели първото място в своя клас автомобили с обем на двигателя до 1,6 литра, но взе и първата позиция в генералното класиране. Миналата година титлата на Сърбия отново беше спечелена от български пилот – Илия Царски с Мицубиши Лансър.

„Имахме 11 състезания този сезон, като успях да спечеля 10 – заяви Димитров пред Pitlane.tv. – В първата надпревара ми изгоря електрониката и това ми изяде победата. В генералното класиране записах три първи и 7 втори места, което ме прави шампион на Сърбия в планинския шампионат за 2023 година. Преди последното състезания водех само с 1 точка и съм щастлив, че успях да победя в края на шампионата.”

Димитров се състезава за сръбския клуб AS Зайчар и специално благодари на тима и неговия мениджър Гага след финалното състезание.

„Догодина пак ще се върна в западната ни съседка и ще се състезавам отново за същия тим”, допълни Димитров.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти