В Макларън не се притесняват за състезателното темпо на Пиастри

Може би най-големият проблем на Оскар Пиастри в неговия дебютен сезон във Формула 1 е скоростта му в състезанията. В тях австралиецът отстъпва на доста по-опитния си съотборник Ландо Норис, но в Макларън не се притесняват от този факт.

В Япония миналата седмица Пиастри стартира втори, докато Норис бе трети на старта. На финала обаче британецът финишира на цели 17 секунди пред по-младия си съотборник, който не успя да се справи добре с високата деградация на гумите на „Сузука“.

Хил: Пиастри е готов да се бори с Норис

„Мисля, че когато говорим за състезателно темпо, това не са един умения, които да се прилагат във всяко състезание. В състезание като това в Япония с висока деградация и подскачане на места, с бързи и бавни завои трябва да караш по начин, който работи само в Япония. На други места трябва да се кара по-различен начин, много малки части от карането си приличат.„Затова развитието на състезателното темпо е едно дълго пътуване. То отнема време, защото всяка ситуация е различна. В края на състезанието в Япония той показа, че в самото състезание е научил нещо, тъй като последният му стинт беше по-добър от втория.„Важно е това трупане на опит и познания да продължи. Няма как да научиш едно нещо и да го прилагаш във всяка ситуация. Това е един от новобранските елементи. Но аз искам да отбележа неговата чиста скорост, която видяхме в квалификацията. Когато имаш тази скорост е много по-лесно да работиш върху състезателното темпо“, каза Андреа Стела.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти