Хонда: Не казваме нищо на Ред Бул за двигателите

Ред Бул и Хонда представляват най-силната комбинация в най-новата история на Формула 1, но скоро предстои раздялата на двете страни - Ред Бул ще си партнира с Форд, а Хонда ще доставя задвижващи системи на Астън Мартин. Това трябва да се случи от 2026 година, което означава, че те работят заедно още два сезона, но без да споделят информация помежду си.

“От Ред Бул не ни казват нищо за работата по техния двигател и ние не им казваме нищо за нашето развитие - обясни президентът на Honda Racing Corporation Коджи Уатанабе пред вестник De Telegraaf. - В момента вече върви информационна война между нас. В Ред Бул имат някаква информация за актуалната ни задвижваща система, но ние отговаряме за развитието й и по-голямата част от данните са при нас.”

От Хонда обещаха по-добър мотор на Ред Бул за догодина

Уатанабе акцентира на това, че се надява Хонда да продължи да побеждава с Ред Бул.

Волф: Астън Мартин не ни сменя с Хонда заради двигателя

“Надявам се, че до 2025 година Ред Бул ще спечели всичко - обясни Уатанабе. - И също така се надяваме, че от 2026 ние ще сме най-големият им съперник. Но създаването на напълно нов двигател е огромно предизвикателство, а нашата цел е печелим титли и през следващата ера от развитието на спорта.”

Проучване показа – Формула 1 губи от доминацията на Верстапен и Ред Бул

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти