Един от отхвърлените тимове разкри, че кандидатурата на Андрети е успешна

Екипът на Родин бе сред тези, чиито кандидатури за място на стартовата решетка във Формула 1 в близко бъдеще не бяха одобрени от Международната автомобилна федерация (ФИА). Освен новозеландския тим напред не успяха да продължат още екипът на Хайтек и азиатския стартъп LKYSUNZ.

ФИА отхвърли три кандидатури за Формула 1

За отхвърлените кандидатури на трите отбора стана ясно по време на уикенда за Гран При на Япония миналата седмица. Така единственият останал реален кандидат за място във Формула 1 остава Андрети Глобал, който се ползва с подкрепата на Дженерал Мотърс в лицето на бранда Кадилак.

На прага на Формула 1: Андрети Аутоспорт си смени името

В свое изявление до медиите, което бе разпространено по-рано тази седмица, от Родин потвърдиха за неуспешния си опит да се преборят за място във Формула 1. От това изявление става ясно, че новозеландският имал намеренията един от неговите пилоти да бъде жена, най-вероятно Джейми Чадуик, както и това, че кандидатурата на Андрети е успешна.

„Ние искаме да подчертаем, че нашата цел тук не е да критикуваме ФИА или да търсим преразглеждане на решението да бъдем отхвърлени. Ние уважаваме и приемаме решението. Нашата единствена цел е да разпространим информация, която смятаме, че е важна за публиката на Формула 1.„Ние имахме намерението един от нашите пилоти да бъде жена. Ние сме тествали Лиам Лоусън, Джейми Чадуик и Луис Шарп в нашата база в Нова Зеландия с коли от Формула 3 и нашата Rodin FZed, която е малко по-бърза от колите във Формула 2. Джейми се представи много добре и ако беше свободна нямаше да имаме никакви колебания да я сложим в една от колите ни.„Андрети може и да има богата история в САЩ, но ние щяхме да предложим директен път до Формула 1 чрез стълбицата на ФИА в Европа (чрез собствеността си в отбора на Карлин в младежките шампионати).„Ние оценяваме възможността да участваме в този процес и поздравяваме Андрети за успешната кандидатура. Ние оставаме отдадени на мисията си да разширяваме границите на моторните спортове и ще продължим да преследваме високите постижения в света на състезанията“, се казва в изявлението на Родин.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти