Марк Маркес има яснота за бъдещето си в MotoGP

През последните месеци една от водещите теми в падока на MotoGP е свързана с бъдещето на шесткратния световен шампион в кралския клас Марк Маркес. Както е известно испанецът има договор с Хонда до края на сезон 2024, но от началото на годината се говори, че той ще се раздели с японския производител предварително.

Хонда: Маркес ще бъде свободен да си тръгне в края на годината

През последните седмици спекулациите за трансфера на Маркес в лагера на Дукати и по-специално екипа на Грезини Дукати, където от началото на тази година кара неговият брат Алекс, се засилиха. За това спомогне и изказването на спортния директор на италианския производител Паоло Чиабати, който открито заговори за преминаване на Маркес в Дукати по време на Гран При на Индия миналата седмица.

От Дукати открито заговориха за привличане на Марк Маркес

Самият Маркес заяви в началото на месеца, че ще вземе решение за бъдещето си около състезанията в Индия и Япония. По време на вчерашната пресконференция преди началото на уикенда в Страната на изгряващото слънце испанецът коментира именно тази тема и каза, че вече има яснота къде ще кара догодина, но отказа да разкрие повече.

Маркес ще реши бъдещето си около състезанията в Индия и Япония

„В моето съзнание нещата са ясни. Нямам никакви съмнения кое ще е най-доброто решение за моето бъдеще. Ние продължаваме да работим с Хонда, за да намерим по-добро решение за бъдещето на проекта и постигането на по-добри резултати час по-скоро. Целта си остава същата: да се намери най-добрият начин да се подобри проектът“, каза Маркес.

Марини: На мястото на Маркес нямаше да се откажа от 12-те милиона на Хонда

Той също така потвърди, че няма да има никакви официални новини за бъдещето му в хода на домашния уикенд на Хонда. Очаква се неговият евентуален трансфер в екипа на Грезини да бъде обявен по време на Гран При на Индонезия след две седмици. Причината е фактът, че основният спонсор на италианския екип е индонезийски.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти