Пирели обяви гумите за състезанията в САЩ, Мексико и Бразилия

Официалният доставчик на гумите във Формула 1 Пирели обяви на кои гуми ще могат да разчитат отборите и пилотите по време на състезателните уикенди в САЩ, Мексико и Бразилия.

За уикендите в Остин и Сао Пауло италианската компания ще заложи на смесите С2, С3 и С4, които са в средата на гамата. „Пистата на Америките“ и „Интерлагос“ ще приемат и последните два спринта за сезон 2023 във Формула 1.

До момента през годината комбинацията С2, С3 и С4 бе използвана общо четири пъти. Тя бе на разположение на екипите по време на уикендите в Саудитска Арабия, Австралия, Маями и Белгия, където също имаше и спринт.

В Мексико пък Пирели ще предостави на тимовете трите си най-меки смеси (С3, С4 и С5), което е с една стъпка по-агресивен избор спрямо този от последните години. От началото на сезона тази най-мека комбинация бе използвана цели седем пъти. Тя бе на разположение за стартовете в Азербайджан, Монако, Канада, Австрия, Унгария, Италия и Сингапур. Тази комбинация бе предвидена и за анулираната Гран При на Емилия-Романя на „Имола“.

Освен с тези три типа гуми за сух асфалт в Мексико пилотите ще разполагат и с по два комплекта от прототипната версия на С4 за сезон 2023. Те ще могат да бъдат използвани само в хода на петъчните тренировки на „Ерманос Родригес“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти