Академик също надигра Черно море в домакинските му Черноморски игри

Отборът на Академик Пловдив спечели и втория си мач от турнира Черноморски игри, след като надигра домакините от Черно море Тича с 85:78. По този начин "студентите" на Йордан Янков са единственият отбор с две победи в шампионата, тъй като вчера сразиха и Шумен. Домакините пък все още не са успели да намерят печелившата формула в зала "Христо Борисов".

Утре от 16:00ч. Академик среща Ямбол, а пък от 18:30ч. Черно море приема Шумен.

Тайлър Криймър откри резултата след пробив и пловдивчани поведоха още на старта. След това обаче Мартин Йорданов върна за 2:2. Криймър отново записа двойка и вкара 1/2 от линията, но Любомир Керемдчиев веднага отвърна, докато домакините показваха и завидна защита, а не след дълго и чрез Йорданов поведоха за 6:5, преди Томислав Минков да върне преднината за своите. С размяна на точки и водачество преминаха средните минути на оспорваната първа част, като за кратко "студентите" поведоха с три от Джералд Лидъл и Минков. Този аванс обаче се оказа твърде минимален и съставите продължиха да се гонят. Криймър, Лидъл и Михов донесоха първата преднина от 7 точки при 23:16 в полза на Академик. Мартин Коцев след това частично я стопи с тройка, но в края на периода пловдивчани все пак бяха напред при 26:23.

В самото начало на вторите 10 минути Мартин Коцев изравни, след като реализира две точки, а вкара и една от наказателен удар - 26:26. Отново той даде и предимството на "моряците" след успешен пробив. Отново започна гонитбата за всяка точка, като с 4 напред излезе Академик при 38:34 чрез Минков и Криймър. След това Мартин Маринов даде преднина от 7 точки на своите от линията - 36:43, която бе последвана от няколко сухи минути. Мартин Коцев свали малко от аванса на съперника след 2/2 от линията, но Джейлън Минет наниза прекрасна тройка, за да подсигури комфорта на тима си. Към края на периода обаче Йорданов вкара две, а Керемедчиев - три, което върна варненци духом на паркета при 47:43. Именно с този резултат се прибраха двата отбора на почивката.

Тайлър Криймър увеличи аванса на своите с двойка на старта на третата четвърт, а Мартин Маринов добави и още три точки за 52:43. След това Керемедчиев върна двойка със забивка, открадвайки топката от Джейлън Минет, а Йорданов скъси дистанцията до 5 точки - 52:47. Къртис Джоунс получи страхотен пас от Керемедчиев и успя безпроблемно да забие за "моряците", след което само 3 точки ги деляха от равенството. Още две двойки на Джоунс направиха само 1 точка разликата в полза на "студентите". Пропуски от страна на варненци обаче дадоха възможност на Академик да се дръпне отново, както и стана чрез Михов и Минет. Въпреки това Черно море все пак изравни - 58:58, след като Веселин Георгиев реализира пробив, а Джоунс даде и аванса на домакините. По този начин преди последния период резултатът бе 65:61.

Джъстин МакКол върна две точки за пловдивчани в началото на последната четвърт, а Томислав Минков не след дълго изравни за 67:67. Равенството обаче бе доста късо, тъй като секунди по-късно Йорданов отново даде аванса на "моряците". Когато отборът на Черно море изглеждаше много сигурен обаче, Мартин Маринов наниза три точки и си спечели наказателен, който реализира, като по този начин Академик отново се оказа водач при 69:67. Тимът от Пловдив вече имаше аванс от 5 точки, когато Къртис Джоунс вкара от далеч за 73:71. Тогава МакКол дръпна своите с някои ключови попадения, но "моряците" в никакъв случай не се предаваха без бой. Въпреки всичките им опити обаче Академик успя да спечели с 85:78.

С дабъл-дабъл от 15 точки и 15 борби си тръгна Тайлър Криймър, а с 16 точки и 7 борби бе Джералд Лидъл.

Къртис Джоунс вкара 22 за "моряците", докато Мартин Коцев приключи с 18 точки и 7 борби.

Снимка: Фейсбук - БК Черно море Тича

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти