Манчестър Юнайтед зарадва "Олд Трафорд" с най-убедителната си победа от началото на сезона

Манчестър Юнайтед разгроми Кристъл Палас с 3:0 и се класира за 1/8-финалите на "Карабао Къп". Алехандро Гарначо откри в 21-ата минута, а Каземиро удвои в 27-ата с глава. В началото на второто полувреме Антони Марсиал окончателно сломи съпротивата на гостите. Титуляр за "червените дяволи" беше Софиан Амрабат, който дебютира на "Олд Трафорд".

Юнайтед е настоящият носител на трофея. Отборът на Ерик тен Хаг завоюва отличието за шести път в историята си след успех с 2:0 над Нюкасъл във финала през февруари.

Нидерландският специалист направи цели 7 промени в стартовите 11 в сравнение с победата над Бърнли през уикенда. Освен Амрабат от първата минута започнаха възстановеният от контузия Мейсън Маунт и Хари Магуайър, който рядко получава доверието на Тен Хаг. Същото важи и за Антони Марсиал. Французинът водеше атаката, подкрепян от Маунт и Ханибал Мейбри, а по двата фланга се разчиташе на Алехандро Гарначо и Факундо Пелистри. 

На вратата за Кристъл Палас застана бившият страж на Юнайтед Дийн Хендерсън, за когото това беше първи мач с екипа на "орлите". В предни позиции стартира Жан-Филип Матета, а в центъра на защитата си партнирахат Роб Холдинг и Крис Ричардс. Като ляво крило Рой Ходжсън пусна младока Джесуран Рак-Сакий.

Юнайтед опита да вземе инициативата от самото начало, но това не смути гостите. Далечен удар на Амрабат излезе в аут, а пред другата врата имаше кратко разбъркване, завършило с изчистване на топката.

След четвърт час Дийн Хендерсън се контузи и беше принудително заменен от Сам Джонстън. В 21-ата минута Пелистри овладя топката и я остави за спринтиращия Диого Далот. Португалецът центрира остро за заелия добра позиция Гарначо и той откри резултата с първия си гол през кампанията.

Не след дълго домакините удвоиха аванса си. Мейсън Маунт центрира от корнер, а Каземиро се пребори с Джефри Шлуп за позиция в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата. "Червените дяволи" имаха пълно надмощие до почивката, макар да не създадоха други чисти положения, а техният съперник завърши полувремето без нито един удар към вратата, пазена от Андре Онана. 

На почивката Тен Хаг замени Мейсън Маунт с Виктор Линдельоф, а за Кристъл Палас се появи Марк Геи вместо Рак-Сакий. Домакините продължиха да контролират топката и не срещаха особена съпротива.

В 55-ата минута Каземиро се отличи и с асистенция. Той намери в наказателното поле Марсиал, а френският нападател технично направи резултата 3:0. Чак тогава Ходжсън пусна двама от основните си футболисти - Еберечи Езе и Уил Хюз, но по-скоро с идеята двамата да не губят игрови ритъм преди следващото гостуване на "Олд Трафорд" в събота.

Тен хаг постепенно извади Варан, Амрабат, Мейбри и Марсиал, а техните места заеха Джони Еванс, Даниел Кавана, Дони ван де Беек и Расмус Хойлунд. В 71-ата минута Еванс можеше да се разпише, но ударът му с глава попадна право в Сам Джонстън. 

Малко преди края Онана спаси изстрел на Матета, а при добавката Дейвид Озо пропусна да вкара първия си гол с екипа на Кристъл Палас. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти