Все повече кандидати за мястото на Сарджънт

Уилямс е единственият тим във Формула 1, който все още не е потвърдил и двамата си пилоти за догодина. Ясно е, че Алекс Албон остава, но не се знае кой ще е негов съотборник. Другият отбор е Астън Мартин, но там едва ли ще се стигне до изненадата Ланс Строл да загуби мястото си.

С оглед промяната на финансовото състояние на отборите в последните години и политиката на собственика на Уилямс - корпорацията Дорилтън, финансовите възможности на кандидатите вече не са толкова важни. С други думи, за Джеймс Ваулс и Уилямс е важно да намерят силен и бърз пилот, без значение дали той ще доведе със себе си спонсори.

Досега в медиите се спрягаха имената на Мик Шумахер, Фелипе Другович и Лиам Лоусън, но най-вероятно кариерата на всеки един от тримата ще продължи по друг път - Шумахер има шанс да кара за Алпин в Световния шампионат за издръжливост, Другович е без финансова подкрепа, а Лоусън е ясно, че остава резерва в Алфа Таури.

От Ред Бул обещали титулярно място на Лоусън през 2025 година

Сега идва ред на други двама нови кандидати - звездите от Формула 2 Фредерик Вести и Тео Пуршер, които обаче нямат никакви връзки с Уилямс и са ангажирани с програми за развитие на млади пилоти на други тимове.

От Уилямс обясниха защо катастрофира Сарджънт

Ваулс се задоволи с това да потвърди, че Сарджънт със сигурност ще кара до края на сезона, а се очаква бъдещето му да бъде определено след състезанието в Остин през октомври.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти