Бивш пилот очаква сериозни промени в Ред Бул и Торо Росо

Бившият пилот във Формула 1 Ян Ламерс, който сега е спортен директор на Гран При на Нидерландия, прогнозира, че разместванията при пилотите на Ред Бул и Алфа Таури тепърва предстоят, като това ще се случи още догодина.

Ред Бул вече обяви, че титуляри в Алфа Таури през 2024 ще са Дениъл Рикардо и Юки Цунода, а Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко вече потвърдиха, че Серхио Перес ще е съотборник на Макс Верстапен и догодина, тъй като мексиканецът има договор с тима.

Перес не успя да подобри рекорда на Ботас от Монако 2021

Ламерс обаче даде интересна гледна точка към случващото се в двата отбора.

Магнусен: Атаката на Перес беше отчаяна

“Вижте какво прави Макс с колата на Ред Бул - обясни Ламерс, който сложи край на състезателната си кариера през 2019. - В момента Ред Бул разполага със страхотен автомобил, истинска ракета. Единствената разлика между колите на Верстапен и Перес са точно пилотите. Вижте какво прави Перес със същата кола, това е тотална щета.”

Перес си призна вината за удара с Магнусен

Ясно е, че Ламерс не е оптимист за бъдещето на Перес в Ред Бул, но дори и мексиканецът да не загуби мястото си предсрочно, в двата тима пак може да има интересно развитие.

От Ред Бул обещали титулярно място на Лоусън през 2025 година

“В договорите с Ред Бул винаги има клаузи, свързани с представянето на пилотите, така че, сега те оставят Рикардо за догодина и ако той не е достатъчно бърз, могат да сложат на мястото му Лоусън - обясни Ламерс. - Но мисля, че в Ред Бул се случва и още нещо. Лоусън се представя много добре. Което не може да се каже Перес. Вие виждате ли удоволствие у него от състезанията? Мисля, че Чеко е готов да се пенсионира, при него се вижда пълна липса на мотивация. Перес може да се представя много по-добре, но това не се случва. Мисля, че в Ред Бул се готвят да инсталират Лоусън директно на мястото на Перес.”

Лоусън научил преди “Сузука”, че остава резерва

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти