Лука Марини е поредният пилот в лазарета на MotoGP

Лука Марини стана поредният пилот, който влиза в лазарета от началото на сезон 2023 в MotoGP. Пилотът на VR46 Дукати е със счупена лява ключица след падането си в първия завой във вчерашния спринт в Индия. От неговия отбор вече обявиха, че той ще пътува за Италия, където ще му бъде направена операция и ще бъде преценено колко време ще отсъства след тази интервенция. 

„Много съжаляваме, защото Лука има фрактура на лявата ключица и ще бъде опериран в Италия. Пожелаваме му бързо възстановяване и го чакаме възможно най-скоро обратно на пистата да продължим да се борим с него за челните позиции“, каза отборният мениджър на VR46 Дукати Пабло Нието.

Италианецът тотално обърка спирането си за първата крива на „Буд“ и се удари в съотборника си Марко Бедзеки. Това провали надпреварата на Бедзеки, който беше стартирал първи и трябваше да си проправя път през колоната. Той стори това и въпреки удара и изоставането в самото начало финишира пети в спринта.

За този инцидент Марини бе наказан с дълга обиколка, която той ще трябва да изтърпи в следващото основно състезание, в което участва. Това няма да бъде днес, тъй като напълно разбираемо той получи забрана от лекарите да стартира в Гран При на Индия.

Италианецът ще е четвъртият титуляр, който няма да участва в днешното състезание край Ню Делхи. Алекс Маркес контузи ребрата си в квалификацията вчера, а Енеа Бастианини и Алекс Ринс дори не пътуваха за Индия заради контузии, получени по-рано през сезона.

Алекс Маркес е със счупени ребра след падането в квалификацията в Индия

Много е вероятно четиримата да пропуснат и Гран При на Япония следващата седмица, като единствено за Бастианини това вече беше потвърдено. Така със сигурност в нито един момент от първите 14 кръга за годината няма да има състезание, в което да участват всички титулярни пилоти за 2023 година. По-рано през сезона състезания заради контузии пропуснаха Пол Еспаргаро, Марк Маркес, Жоан Мир, Мигел Оливейра, Раул Фернандес и отново Бастианини. 

Снимки: MotoGP

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти