От Дукати открито заговориха за привличане на Марк Маркес

Малко преди началото на квалификацията за Гран При на Индия спортният директор на Дукати Паоло Чиабати открито заяви, че има шанс Марк Маркес да премине в екипа на Грезини за сезон 2024 в MotoGP.

„Колкото до Грезини, мисля, че те имат възможността и чакат решението на Маркес. Виждаме, че тук Маркес е много бърз с Хонда, така че да, ние чуваме това, което чувате и вие. Той ще говори в ръководството на Хонда в Япония другата седмица и ще реши. Като Дукати ние имаме четирима пилоти, които са с договори с нас – двама в заводския отбор (Франческо Баная и Енеа Бастианини) и двама в Прамак (Хорхе Мартин и Франко Морбидели). „Това чуваме ние, мисля, че всички го знаят. Мисля, че няма останали други възможности, това е единственият мотор без пилот, а Маркес каза, че има три опции. Със сигурност едната е да остане в Хонда, а за другите две не ме питайте, само ще гадая. Трябва да питате Маркес и хората в Грезини какво става. Ние не водим никакви преговори“, Чиабати пред официалния сайт на MotoGP.

Това изказване идва само две седмици, след като се появиха слухове, че шесткратният шампион вече е взел решение за своето бъдеще. Първоначалното се казваше, че той ще напусне Хонда, след това мнението се смесни, а след теста на „Мизано“ самият Маркес каза, че ще реши своето бъдеще по време на състезанията в Индия и Япония.

Маркес ще реши бъдещето си около състезанията в Индия и Япония

Много е вероятно испанецът да изчаква домашния старт на Хонда на „Мотеги“ идната седмица. Покрай събиятията в Япония Маркес ще се срещне с ръководството на Хонда, за да се разбере с тях за условията на неговото освобождаване, тъй като договорът му с японската компания е до края на следващия сезон.

Марини: На мястото на Маркес нямаше да се откажа от 12-те милиона на Хонда

В Грезини Маркес ще има възможността да си партнира с по-малкия си брат Алекс, който е пилот на тима от началото на настоящия сезон. Двамата вече бяха съотборници веднъж, но реално партньорството им в заводския екип на Хонда продължи само едно състезание, заради контузията на Марк в самото начало на сезон 2020. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти