Гуардиола: По-малко мачове, по-малко контузии

Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардииола обяви, че контузията на Бернардо Силва не е сериозна и той няма да отсъства дълго от терените. Португалският полузащитник стана поредният играч, който се присъедини към списъка с контузени футболисти на отбора, който в момента е нараснал до петима.

Ман Сити даде свидна жертва срещу Цървена звезда

“Контузията на Бернардо Силва е лека, той няма да отсъства дълго. Не знам колко точно, но седмица или две. Причината за това са многото мачове. По-малко мачове, по-малко контузии. Имахме много поредни двубои без почивка, но това са нещата. Джак Грийлиш се завръща, той тренира с отбора и вече е готов. Матео Ковачич е почти готов, в последната част от възстановяването си е, но пък сега Бернардо е аут. Джон Стоунс и Кевин де Бройне също продължават да отсъстват,” разясни ситуацията около травмите в своя тим каталунският наставник.

Късметът дълго беше с Цървена звезда, но класата на Ман Сити си каза думата

Бившият треньор на Барселона похвали доста Нотингам Форест, срещи които “гражданите” ще се изправят утре от 17:00 в мач от шестия кръг на Премиър лийг.

“Те изиграха страхотен мач срещу Челси на “Стамфорд Бридж”, бориха се много в гостуването си на Арсенал, а срещу Манчестър Юнайтед до последните минути резултатът бе равен 2:2. Миналият сезон не успяхме да спечелим на техния стадион - имахме много положения, но не вкарахме,” опита да обясни Гуардиола.

Още от Футбол свят

Виж всички