Хамилтън прогнозира ударно завръщане на Ред Бул в челото в Япония

Отборът на Ред Бул се представи много под очакванията в Гран При на Сингапур миналата седмица. На „Марина Бей“ и Макс Верстапен, и Серхио Перес отпаднаха още във втората фаза на квалификацията, а в състезанието финишираха съответно пети и осми.

Основната причина за това отстъпление на „биковете“ преди седмица бяха характеристиките на градското трасе и многото неравности по него. Те принудиха инженерите на тима да повдигнат окачването на RB19, което пък коства много притискане на колата. В същото време съперниците на Ред Бул не загубиха толкова много притискане, тъй като те така или иначе карат с по-високи коли, заради подскачането.

ФИА ли подряза крилете на Ред Бул?

На „Сузука“ тази седмица подобни компромиси в настройките не би трябвало да има, което пък би трябвало да върне Ред Бул отново в челото на колоната. Според седемкратния световен шампион Люис Хамилтън „биковете“ ще бъдат недостижими в Япония и може и да спечелят състезанието с аванс от 30 секунди, както се случи в част от надпреварите по-рано през сезона.

Верстапен очаква Ред Бул да се върне в челото още в Япония

„Очаквам те да са с 30 секунди пред нас, както го правеха и преди. Миналата седмица те имаха труден уикенд, но колата им би трябвало да е феноменална тук. През цялата година те показват страхотно темпо на всякакви писти и колата им ще бъде невероятна за наблюдаване тук.„Обикновено когато идваме тук е много красиво да наблюдаваме техните обиколки, защото пилотите и отбора вършат страхотна работа с пакета, с който разполагат. Надявам се ние да сме по-близо до тях, а не на 30 секунди отзад“, заяви Хамилтън.

Какво трябва да се случи, за да си гарантира Ред Бул титлата в Япония?

Британецът също така се върна и към битката за победата в Сингапур миналата седмица. На „Марина Бей“ триумфът бе за Карлос Сайнц и Ферари, но напрежението в спора за първото място бе до самия край на надпреварата.

В заключителните етапи Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел настигнаха лидерите с доста по-свежи и по-меки гуми, но така и не успяха да ги изпреварят. Ръсел дори не стигна до финала, след като се удари в стената на десетия завой в последната обиколка, а Хамилтън завърши трети зад Сайнц и Ландо Норис, който също докосна стената на десетия завой, но стигна до финала.

„Не знам дали ние имахме най-бързата кола миналата неделя, Карлос контролираше темпото отпред и всички бяхме много близо. Но какво хубаво състезание стана с толкова много коли заедно в челото.„Не очаквам този уикенд да имаме същата скорост, но ще дадем всичко от себе си, за да максимизираме колата, която имаме. Така че се надявам да не сме много назад този уикенд“, каза Хамилтън.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти