Андре Онана пое вината за загубата на Манчестър Юнайтед

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана призна, че е основен виновник за поражението на неговия отбор от Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига. Германският тим вкара два гола за четири минути през първото полувреме на "Алианц Арена", за да стигне до победа с 4:3 в първия мач от група А.

Грешка на камерунския национал позволи да домакините да открият резултата, когато той не успя да улови топката след удар на крилото Льорой Сане.

"Трудно е да загубиш по този начин, защото в началото започнахме много добре. След моята грешка загубихме контрол над играта", каза Онана пред TNT Sports.

"Ситуацията е трудна и особено за мен, защото аз съм този, който разочарова всички в отбора. Но тимът беше много добър, просто заради мен не спечелиха този мач. Сега трябва да продължим напред. Това е животът на вратаря и ако не спечелихме днес, това е заради мен", добави той.

"Трябва да си взема поука от това и да бъда силен. Не е лесно, но съм много щастлив за завръщането на отбора в турнира. Борихме се до края, но трябва да призная, че заради мен не успяхме да спечелим. Имам много да доказвам, защото, честно казано, началото в Манчестър не е толкова добро, колкото искам. Днес беше един от най-лошите ми мачове и е трудно, защото имаме големи амбиции, много голям клуб сме и искаме да спечелим всичко", заяви Онана.БТА

Тен Хаг: Когато вкараш три гола на Байерн, трябва поне да не загубиш

Още от Футбол свят

Виж всички