Макс: Целта в Япония е победата

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен обяви, че целта му за Гран При на Япония този уикенд е една – победата. Карлос Сайнц и Ферари сложиха край на рекордната победна серия на Верстапен и Ред Бул в Сингапур, а „Сузука” трябва да е подходяща за представящия се впечатляващо този сезон автомобил на шампионите RB19.

„Имам страхотни спомени от „Сузука”, тук спечелих втората си световна титла, като завършихме състезанието с двойна победа, също така и 2014, когато тук участвах в първата ми свободна тренировка във Формула 1 – обясни Верстапен. – Тази седмица съм в Токио преди да заминем за „Сузука”, ще е забавно, а и така най-добре се справям с часовата разлика. Този уикенд не трябва да допускаме грешки и разбира се, целта е победата.”

Верстапен не съжалява, че победната му серия приключи

В Сингапур Ред Бул се оказаха неочаквано назад както в квалификацията, така и в състезанието, като Макс Верстапен и Серхио Перес в нито един момент не бяха сред претендентите за победата. Освен това, колата на сигурността излезе в най-неподходящия момент за Макс, който в крайна сметка финишира 4-и на „Марина Бей”. 

Верстапен няма да може да спечели титлата в Япония

Много анализатори са на мнение, че дори и стратегията на Верстапен да беше излязла и той да се беше озовал в челото на колоната при по-различно развитие на състезание, то щеше да е малко вероятно той да може да се бори с пилотите, които стигнаха до подиума: Сайнц, Ландо Норис и Люис Хамилтън.

Верстапен очаква Ред Бул да се върне в челото още в Япония

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти