Верстапен не съжалява, че победната му серия приключи

Преди петото си място в Гран При на Сингапур в неделя Макс Верстапен имаше десет поредни победи във Формула 1. Нидерландецът запоследно не успя да триумфира в Гран При на Азербайджан в края на април, когато победата бе за неговия съотборник Серхио Перес.

На „Марина Бей“ обаче те бяха далеч от челото във всички важни сесии. Те отпаднаха още във втората фаза на квалификацията и стартираха 11-ти и 13-ти, след което финишираха съответно пети и осми в неделя.

Верстапен: Нямахме късмет с колата на сигурността

След надпреварата Верстапен коментира края на своята рекордна победна серия и заяви, че не изпътва съжаление за нейния край.

„Знаех, че този ден ще настъпи и нямам проблем със случилото се. Всичко трябва да е перфектно всеки път. Всички казват, че на нас ни е лесно, но никога не е така. Има много детайли, които трябва да нагласим правилно и този уикенд това не се случи и изостанахме много“, заяви Верстапен.

Верстапен няма да може да спечели титлата в Япония

Сходно мнение изказа и шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър, който обясни, че в Милтън Кийнс не са очаквали да успеят да направят перфектния сезон. Преди неделя „биковете“ нямаха загубено състезание през 2023 година, а тяхната успешна серия датираше още от последния старт за сезон 2022 в Абу Даби.

Верстапен очаква Ред Бул да се върне в челото още в Япония

„Не сме го очаквали – каза Хорнър за перфектния сезон – Искам да кажа, все още имаме седем състезания, а вие още от Джеда започнахте да ме питате. Да спечелим 15 поред беше отвъд най-смелите ни мечти. За Макс да спечели 10 поредни е лудо. Последният път, в който пилот стори това беше Себастиан (Фетел) в една от нашите коли.„Горди сме, че ние държим двете водещи постижения за поредни победи в историята на Формула 1. Колкото и статистиката да не е важна именно тя кара отборите да се гордеят. А след толкова години най-накрая да подобрим постижението на Макларън от 1988 година ни показва, колко значимо е стореното от нас“, заяви Хорнър.„Да спечелиш 15 поредни състезания на толкова различни писти и в толкова различни условия не е лесно. Мисля, че за първи път от 2018 година не влязохме в Q3 в Сингапур с нито една кола. Така че това беше една страхотна серия за отбора, но винаги съм знаел, че тя ще приключи все някога. Определено тази година е невероятна и ние винаги ще се гордеем с нея. Надявам се в Япония отново да сме в челото“, добави още британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти