Алфа Таури потвърждава Цунода за догодина на "Сузука"

По информация на германското издание Auto Motor und Sport отборът на Алфа Таури ще потвърди Юки Цунода като свой пилот за сезон 2024 във Формула 1 в хода на уикенда за Гран При на Япония тази седмица. Тази новина идва само дни, след като се появиха слухове, че Цунода ще загуби титулярното си място в Алфа Таури и ще стане резерва на Ред Бул.

За японеца това ще бъде четвърти пореден сезон с екипа от Фаенца, който догодина ще бъде с различно име. Очаква се за негов съотборник да бъде избран Дениъл Рикардо, който ще бъде предпочетен пред Лиам Лоусън, въпреки силните участия на новозеландеца в последните три старта. В Сингапур в неделя Лоусън финишира девети, като това е и най-добрият резултат на Алфа Таури от началото на годината.

Може ли Алфа Таури да стане Адидас догодина?

Освен това журналистът Тоби Грюнер информира още, че Мик Шумахер не е вариант за заместник на Логан Сарджънт в Уилямс. Вместо това германецът ще остане резервен пилот на Мерцедес и успоредно с това ще има пълна кампания в Световния шампионат за издръжливост с Алпин.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти