Ван Гервен унищожи Аспинал за петата си титла от Световните серии по дартс

Майкъл ван Гервен спечели за пети път в кариерата си финалите на Световните серии по дартс на PDC. Нидерландецът се представи на много високо ниво и успя да завоюва трофея в жестоката конкуренция на някои от най-добрите играчи в света в "AFAS Live Arena" в Амстердам. Особено впечатляващо бе представянето на "Майти Майк" на финала, където той победи по категоричен начин Нейтън Аспинал с 11:4 лега.

Пътят на Ван Гервен към финала започна от втория кръг, където той надви Уилям О'Конър с 6:4. След това на 1/4-финала той се справи с Димитри ван ден Берг с 10:8.

Полуфиналът му с Люк Хъмфрис бе изключително драматичен. Англичанинът пропусна три хвърляния за мача и бе наказан от Ван Гервен, който успя да измъкне срещата в решителен 21-ви лег с 11:10. Този двубой ще се запомни и с това, че нидерлалнецът направи първият 9-дартов лег в историята на този турнир.

За сметка на това финалът бе като песен за Ван Гервен. Интрига имаше само в началото на мача, когато Аспинал, макар да изоставаше в резултата, все пак успяваше да вземе по някой и друг лег в актива си до 5:3. След това "Майти Майк" спечели следващите 5 лега и поведе с 10:3. Аспинал имаше сили единствено да направи загубата си по-почетна, печелейки следващия лег, но накрая Ван Гервен довърши съперника си, оформяйки крайното 11:4 в своя полза.

Така Ван Гервен зарадва местните фенове, вдигайки за 5-ти път в кариерата си този трофей. Освен това той си осигури и чек на стойност 70 хил. паунда. Това бе втората му голяма титла през годината след успеха в Премиър лигата. Освен това той има и два трофея от по-ниска категория турнири - Полския мастърс и Американския мастърс.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти