Серхио Рамос с ключова роля при повторния си дебют за Севиля

Точно 18 години и 20 дни след последния си мач за Севиля Серхио Рамос се завърна на терена за родния си клуб. Ветеранът записа цял двубой при трудния успех с 1:0 над Лас Палмас у дома в среща от петия кръг на Ла Лига.

37-годишният бранител изигра важна роля, защото спаси сигурен гол при 0:0 в 48-ата минута, когато с рамо успя да спре летящата към мрежата топка.

В герой се превърна и друг от новите - Доди Лукебакио, който реализира единствения гол в 71-вата минута.

Това изобщо са първи точки за севилци, които до този кръг бяха последни с три поражения, като са и с мач по-малко.

Севиля доминираше над Лас Палмас, но победата не дойде лесно. През първата част “белите” удариха една греда, а попадение на Лукас Окампос правилно ме беше зачетено заради засада на Оливер Торес.

В 38-ата минута Рафа Мир умишлено удари играч на гостите без топка, но имаше късмет, че получи само жълт картон.

След като в 48-ата Рамос се намеси вещо, само няколко минути по-късно Лас Палмас поиска дузпа за нарушение на бившия капитан на Реал Мадрид срещу Сори Каба, но съдиите не видяха фал.

Преломът в полза на Севиля дойде след влизането в игра на Юсеф Ен-Несири и Лукебакио. Десет минути след появата си първият отправи удар с глава, който беше спасен от вратаря, но при добавката Лукебакио беше точен за 1:0.

Три минути преди попадението се стигна до спорна ситуация след шут на Ен-Несири, при която останаха съмнения, че топката е преминала голлинията на Лас Палмас с целия си обем. В Ла Лига все още няма технология на голлинията, но от ВАР прецениха, че попадение няма.

След като през целия мач Рамос се представяше на високо ниво, в добавеното време той допусна грешка, която позволи на Хавиер Муньос да излезе сам срещу вратаря Марко Дмитрович, но сръбският национал спаси.

Малко след това гостите пропуснаха още една отлична възможност.

В сряда Севиля стартира участието си в груповата фаза на Шампионската лига с домакинство на Ланс.

Още от Футбол свят

Виж всички