Верстапен: Нямахме късмет с колата на сигурността

Макс Верстапен завърши на петото място в днешната Гран При на Сингапур, в която той потегли 11-ти. Нидерландецът стартира с твърдите гуми, но неговата стратегия не проработи след излизането на колата на сигурността в 20-та обиколка.

При нея всички съперниците на световния шампион влязоха в бокса и след рестарта с много по-свежите си гуми бързо-бързо изпревариха нидерландеца. В един момент дори изглеждаше, че той ще си тръгне от Сингапур с празни ръце, но с много силна последна третина на дистанцията и малко късмет с отпаданията достигна до топ 5. Верстапен финишира на само 0.2 секунди зад Шарл Леклер, който в последните обиколки имаше големи проблеми с ресурса на гумите си и бе с 3-4 секунди на обиколка по-бавен от световния шампион.

Хладнокръвният Сайнц триумфира в Сингапур с брилянтно каране в края

„Имахме лош късмет с колата на сигурността. Първата дойде в грешния момент за нас, втората (само виртуална) също беше в лош момент. Жалко. Вторият ми стинт беше забавен, бяхме много бързи със средно твърдите гуми. Мисля, че на „Сузука“ ще сме по-бързи“, заяви Верстапен след финала.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти