Пълно класиране при отборите във Формула 1 след Гран При на Сингапур

Отборът на Ред Бул не успя да се възползва от първата възможност да си гарантира предсрочно титлата при конструкторите във Формула 1 за 2023 година, след като Макс Верстапен и Серхио Перес завършиха съответно пети и осми в Гран При на Сингапур.

Така „биковете“ регистрираха едва първата си загуба на точки в отборния шампионат от началото на сезона. В Сингапур тимът на Мерцедес спечели с два пункта повече, благодарение на третото място на Люис Хамилтън, който записа и най-бързата обиколка в хода на дистанцията.

„Черните стрели“ можеха да спечелят още повече точки, ако не беше грешката на Джордж Ръсел във финалния тур. Британецът се удари в стената на завой №10 и напусна надпреварата от третото място половин обиколка преди нейния край.

Така след 16-я кръг за сезон 2023 Ред Бул води в отборното класиране с актив от 597 точки и аванс от цели 308 пред Мерцедес. Третото място е за екипа на Ферари, чийто пилот Карлос Сайнц триумфира в Сингапур, а неговият съотборник Шарл Леклер финишира четвърти, за да могат двамата да донесат общо 37 точки на „Черните кончета“.

Хладнокръвният Сайнц триумфира в Сингапур с брилянтно каране в края

Скудерията изостава с 24 пункта от Мерцедес в битката за второто място, която седем кръга преди края на сезона се завърза сериозно.

Пълно класиране при пилотите във Формула 1 след Гран При на Сингапур

Пълно класиране при отборите във Формула 1 след Гран При на Сингапур: 1. Ред Бул – 597 точки 2. Мерцедес – 289 3. Ферари – 265 4. Астън Мартин – 217 5. Макларън – 139 6. Алпин – 81 7. Уилямс – 21 8. Хаас – 12 9. Алфа Ромео – 10 10. Алфа Таури – 5

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти