Сайнц прогнозира трудна битка с Мерцедес утре

Карлос Сайнц ще стартира утрешната надпревара за Гран При на Сингапур от полпозишъна, а до него на първата редица ще застане Джордж Ръсел от Мерцедес.

Очакванията на Сайнц са утре британецът да има предимство в състезателното темпо, заради по-доброто износване на гумите, което традиционно Мерцедес демонстрира от началото на годината. Все пак испанецът не изключва възможността да се пребори за победата, ако той и Ферари максимизират темпото и стратегията си.

Сайнц с втори пореден полпозишън, шок за Ред Бул в Сингапур

„Има въпросително, защото няма какво толкова да научим в петък, а обикновено Мерцедес са по-бързи от нас в състезанията. Те имат малко по-различна стратегия с гумите и ще трябва да ги държим под око, но ако се фокусирам върху моето си състезание, направя добър първи стинт и след това съм бърз с твърдите гуми ще можем да спечелим.„От началото на годината ние имаме силна кола в определени условия като една обиколка на писти с къси завои и бързи смени на посоката. Знаем, че нашето слабо място е състезателното темпо, винаги си плащаме, но отбора върши страхотна работа пред последните седмици. Определено имаме прогрес“, обясни Сайнц след края на квалификацията на „Марина Бей“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти