Кузманов не можа да донесе победа за България на старта на "Купа Дейвис"

Рекордьорът по мачове за България на турнира “Купа Дейвис” Димитър Кузманов не можа да донесе победа за представителния ни състав в първия дуел срещу Казахстан в София.

30-годишният пловдивчанин загуби в трисетова битка от 123-тия в световната ранглиста Тимофей Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 за 2 часа и 47 минути.

България - Казахстан за "Купа Дейвис" започна с 30-минутно закъснение заради дъжд

Въпреки че срещите се играят на кортовете в Борисовата градина, тридесетина фенове от Казахстан се постараха да създадат страхотна атмосфера за своя любимец на корта. Те не влязоха навреме за началото на срещата, но подкрепата им се оказа безценна, особено във втория и третия сет, които Скатов спечели.

За съжаление, Мико не можа да донесе така желания успех, като имаше и здравословни проблеми в края на втория и началото на третия сет. В паузата между двата той си взе малко по-дълъг медицински таймаут, а именно в началото на третата част Стаков поведе с пробив и това се оказа решаващо за крайния изход.

Кузманов все пак изрази признателността си на феновете, които напълниха трибуните на корта “за първи път от много години”, по негови думи. Надеждите бяха за негова победа, която да създаде интрига в съперничеството с Казахстан, защото вторият двубой на сингъл от програмата за днес предвижда голямата звезда Александър Бублик срещу 19-годишния Янаки Милев.

Програмата в неделя ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Лазаров и Александър Донски срещу Александър Недовесов и Андрей Голубьов. Следват синглите между първите ракети Кузманов срещу Бублик, а след това Милев срещу Скатов.

Още от Тенис

Виж всички