Алфа Ромео потвърди и Джоу за догодина

Китайският пилот Гуаню Джоу остава в Алфа Ромео и догодина и за трети пореден сезон ще е съотборник с Валтери Ботас във Формула 1. Джоу от няколко дни насам твърди, че ще остане в тима, но най-накрая дойде и потвърждението.

Доскоро се смяташе, че Заубер може да потърси друг пилот на мястото на китаеца, който да осигури спонсорски пари, но Джоу парира и това като обясни, че „парите не са проблем” и в крайна сметка 24-годишният пилот запази мястото си.

Джоу, който е бивш участник в академията на Алпин за млади пилоти, дебютира във Формула 1 през 2022 година с Алфа Ромео и стана първият китаец в световния шампионат. Тимът вече потвърди, че Ботас остава до края на сезон 2024.

Алфа Ромео остава във Формула 1, ще „доставя” мотори на Хаас

Джоу акцентира на това, че през 2024 най-после ще може да се състезава в Гран При на Китай в Шанхай, тъй като състезанието се оказа най-голямата жертва на корона вирус пандемията и строгите ограничения в комунистическия гигант.

Ботас отново иска да се бори за място в Ауди

Този сезон Джоу има две девети места в 14 състезания и с 4 точки заема 16-ото място в класирането. Потвърждаването на китаеца за догодина е лоша новина за Тео Пуршер, който е лидер в класирането във Формула 2 и е част от програмата за млади пилоти на Заубер, като Алфа Ромео потвърди, че Пуршер ще е част от тима догодина като резервен пилот.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти