Само Хамилтън ли може да спре Верстапен?

След като бъдещето на Люис Хамилтън във Формула 1 беше потвърдено, а шефът на Мерцедес Тото Волф потвърди, че тимът е насочил основните си ресурси към колата за догодина, феновете очакват много по-оспорвана битка през сезон 2024. А възраждането на борбата между Макс Верстапен и Люис Хамилтън ще изстреля на нови висоти интереса към Формула 1. Дали обаче 7-кратният световен шампион е единственият, който може да спре победния ход на Макс Верстапен, който вече има 2 титли във Формула 1?

А ако се върнем в сезон 2023, пак ли само Хамилтън може да спре победната серия на Верстапен, който вече има 12 победи в 14 старта, като 10 от тези победи са поредни – рекордният успех беше записан на „Монца” в началото на септември. Ако питаме бившият пилот Герхард Бергер, то само Хамилтън може да спре Верстапен.

Ръсел: Хамилтън е най-великият за всички времена

„Люис Хамилтън е пилот, който винаги знае какво може да постигне в определено състезание, дали може да спечели или не – обясни Бергер пред Sport Bild. – Може би той ще е пилотът, който ще спечели победа тази година, извън пилотите на Ред Бул. Доскоро Люис беше най-добрият пилот във Формула 1. Сега повечето хора биха казали, че най-добрият е Макс. Аз съм на същото мнение.”

Легенда на Ферари: Алонсо не е толкова добър

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти