Доктор Марко спира да говори за издънката с Перес

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко, който на практика управлява двата тима на компанията в световния шампионат, въпреки наличието на Кристиан Хорнър и Франц Тост, ще се концентрира само върху спортни въпроси в хода на Гран При на Сингапур този уикенд. Причината за това ограничение е скандалното изказване на бившия пилот пред Servus TV, която е собственост на Ред Бул, в което доктор Марко обясни, че Серхио Перес не е толкова фокусиран колкото Макс Верстапен и Себастиан Фетел, тъй като е “южноамериканец”.

По-късно доктор Марко беше принуден да се извини за изказването си и се опита да обясни, че не е бил разбран правилно, но нищо от това не прозвуча достатъчно убедително.

Доктор Марко се извини официално на Перес

Сега доктор Марко официално обяви, че ако има въпроси по тази тема в Сингапур, то той няма да отговаря на тях. С времето Хорнър и доктор Марко натрупаха доста грешки и издънки по адрес на Перес, но трябваше да се стигне до тази глупава забележка на Марко, за да има по-сериозна реакция от всички страни, включително и от Ред Бул.

Доктор Марко: Леклер и Ферари са заплаха за нас в Сингапур

Ред Бул спечели първите 14 състезания този сезон, като доктор Марко обяви, че се надява на победа и в Сингапур.

Перес обясни къде изостава от Верстапен

“Много неща могат да се случат тук - обясни доктор Марко. - Верстапен все още няма победа в Сингапур. Миналата година имаше неразбирателство с него в квалификацията. Това означаваше, че състезанието за него на практика приключи. За щастие, тогава Чеко взе победата. Сега от трасето са отпаднали завои от 16 до 19, това прави трасето по-бързо и по-непредвидимо за нас.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти