Перес обясни къде изостава от Верстапен

Серхио Перес е на мнение, че съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен е успял да стигне до по-добър баланс на RB19, което му помага да е по-бърз и в същото време да пази по-добре гумите.

Мексиканецът не е завършвал пред Макс от Гран При на Азербайджан насам, включително и на „Спа”, където разликата в представянето им беше най-голяма – Перес стартира втори, Макс – шести. Чеко успя да поведе, но малко по-късно Верстапен го догони, изпревари го и на финала го победи с 22 секунди.

„Разликата в представянето на колите ни е свързана с по-различния баланс на неговия автомобил, оттам е свързано с пилотирането му и запазването на гумите – обясни Перес. – Макс е успял да намери нещо в баланса на колата, още в Баку и оттам се откъсна напред.”

Доктор Марко се извини официално на Перес

Също така, Перес призна, че подобренията по RB19 в хода на сезона са направили колата по-трудна за каране, поне за него.

Перес намекна, че може да напусне Ред Бул

„Всеки пилот знае, че в хода на сезона, когато по колата се появят нови неща, това ще наложи да адаптираш стила си на каране – обясни Перес. – Понякога веднага ставаш по-бърз, друг път адаптацията отнема повече време. Аз не успях да се адаптирам бързо към промените по колата, в началото на сезона всичко се получаваше много по-естествено. Но това не е нещо уникално, което се случва само на мен.”

Хорнър се извини на Перес само за хаоса при бокса му

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти