Може ли Алонсо да спечели в Сингапур?

Уличното трасе в Сингапур се очаква да даде най-добрата възможност на другите отбори във Формула 1 да спрат победната серия на Ред Бул. Предишните опити – в Монако и Унгария се оказаха неуспешни, сега обаче тази задача изглежда по-реалистична.

С оглед на представянето на Фернандо Алонсо този сезон, двукратният световен шампион е логичният фаворит да прекъсне серията на Ред Бул, макар и да не е единственият кандидат. Мерцедес и Макларън също записаха прогрес в последните състезания, а на „Монца” пилотите на Ферари водеха оспорвана битка с колегите си в Ред Бул.

Алонсо и Астън Мартин записаха 7 подиума в първите 14 състезания този сезон, но пилотите на Ред Бул взеха 14 победи – 12 за Макс Верстапен и 2 за Серхио Перес. Някои от съперниците на Ред Бул дори вече твърдят, че световните шампиони трябва да допуснат сериозна грешка, за да може някой друг да стигне до победите.

Алонсо: Хамилтън и Верстапен не са изградили нищо, просто отидоха в силни отбори

Шефът на Астън Мартин Майк Крак обаче е на мнение, че това не е единственият начин да се печели този сезон и е уверен, че развитието на автомобила на тима до края на сезона ще има важна роля в битката за победите.

Верстапен: В Сингапур няма да ни е толкова лесно

„Мисля, че Ред Бул се представят много добре – обясни Крак. – Трябва да признаем, че комбинацията от Макс и колата на Ред Бул е изключителна. Дори Фернандо призна това. Нивото е много високо, но не смятам, че Макс трябва да има проблеми, за да спечелим, много ще зависи от развитието ни в следващите няколко състезания.”

Астън Мартин започна сезона много силно, но след това представянето на Алонсо и Ланс Строл се влоши, основно заради неефективната работа на новите елементи, предназначени за развитието на колата – отличен пример за това е подът, който се появи за Канада и заради него през юли пилотите на тима останаха по-назад. Алонсо завърши пети в Белгия – най-доброто му постижение за този период, а в това време Мерцедес, Ферари и Макларън направиха много по-голяма крачка напред.

Розберг: Астън Мартин има нужда от двама бързи пилоти

„Казвал съм го и преди, първо трябва да сме на позиция, която да ни позволи да се борим за победата – допълни Крак. – Минаха няколко състезания, в които бяхме по-назад, но сега продължаваме да работим и очаквам нова крачка напред към челото на класирането.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти