Приятел на Михаел Шумахер: Безнадежден случай

Един от най-известните журналисти във Формула 1 и близък приятел на 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер – Роже Беноа, обясни, че състоянието на бившия пилот може да се определи кат „безнадежден случай”.

Шумахер пострада преди 10 години по време на ски ваканция при тежко падане, след това претърпя поне две тежки мозъчни операции, но семейството му е наложило строги ограничения относно информацията за състоянието на германеца и дали той се възстановява. От време на време се появяват сензационни твърдения за това, че Михаел се подобрява или влошава, които обаче не се потвърждават от семейство Шумахер или от близките на шампиона, които са получили право да го посещават.

В началния етап на лечението след операциите на Михаел той прекара 250 дни в изкуствена кола, след което беше преместен в дома на фамилия Шумахер в Швейцария, където възстановяването му продължава.

25 години от една от най-великите победи на Михаел Шумахер

„На въпроса относно здравословното състояние на Михаел има само един отговор и синът му Мик го даде още през 2022 година: „Бих дал всичко, за да мога отново да поговоря с баща ми” – обясни Беноа през радио Монте Карло. – Това изречение казва всичко за състоянието на Михаел и това не се е променило в продължение на над 3500 дни. Безнадежден случай.”

Алонсо подобри стар рекорд на Шумахер

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти