Екоактивист залепи краката си за пода на US Open

Мачът на Коко Гоф и Мухова от полуфиналите на US Open беше прекъснат за близо час заради акция на трима протестиращи срещу климатичните промени на трибуните на централния корт “Артър Аш”. Екоактивистите бяха облечени с тениски с надпис “Стоп на изкопаемите горива” и скандираха.

Двама от протестърите бяха незабавно ескортирани от стадиона, но на полицаите им отне време да отстранят третия човек, тъй като беше залепил босите си крака за бетонния под. Групата Extinction Rebellion (XR) заяви, че стои зад протеста.

Коко Гоф водеше с 1:0 във втория сет, когато играта беше прекъсната. Впоследствие тя спечели с 6:4, 7:5.

По-късно след края на мача 19-годишната тенисистка заяви, че прекъсването е било предизвикателство за тялото й, но съчувства на протестиращите и тяхната кауза.

"Знаете ли, аз определено аз вярвам в човешкото влияние върху промените в климата. Мисля, че има неща, които можем да направим по-добре. Бих ли предпочела това да не се случва в моя мач. 100%, да. Няма да седя тук и да лъжа. Мисля, че моменти като този са определящи историята. Предпочитам това да не се случва в моя мач, но не бях ядосана на активистите”, заяви Гоф, която е най-младата американка от Серена Уилямс през 1999 година, която ще играе за  US Open.

Още от Тенис

Виж всички