Алфа Таури става Hugo Boss за догодина

Според източници от Ред Бул, сделката за преименуването на Алфа Таури за догодина е в ход и скоро това ще бъде обявено. Вторият тим на Ред Бул носи името на марката за дрехи на компанията за енергийни напитки, но през 2023 стана ясно, че шефовете на модната компания не са наясно как да използват потенциала и възможностите на Формула 1.

От друга страна, в Ред Бул се отказаха да продават втория си отбор, но доктор Хелмут Марко обясни, че ще се търси нов основен спонсор, който да получи право да смени името на тима, но и да осигури по-сериозен бюджет, за да се отлепи отборът от дъното на класирането.

Ясно ли е новото име на Алфа Таури?

Преди месец motorsport-magazin съобщи, че сделката ще е Hugo Boss и пълното име на тима ще е Hugo Boss Bulls Racing.

Алфа Таури може да използва RB19 през 2024 година

Hugo Boss и в момента присъства във Формула 1, но е партньор на Астън Мартин, като това ще приключи с края на настоящия сезон. Компанията участва и във Формула Е, но ще се изтегли напълно от световния шампионат с електрически болиди, съобщи Sport1.

Може ли Перес да бъде пратен в Алфа Таури?

„Hugo Boss преосмисля съществуващите си ангажименти в моторните спортове и в бъдеще ще се концентрираме изцяло във Формула 1”, заяви новият главен изпълнителен директор на компанията Даниел Гридер, цитиран от motorsport-magazin.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти