Перес намекна, че може да напусне Ред Бул

Серхио Перес за първи път даде сигнал, че започва да мисли за живота след Ред Бул, като договорът на мексиканеца изтича в края на сезон 2024 във Формула 1. Перес кара трети сезон в Ред Бул, като всяка година съотборникът му Макс Верстапен се представя много по-силно от него. Откакто двамата са съотборници, Верстапен е спечелил 37 състезания, а Перес – пет.

Всяка година се появяват спекулации, че Ред Бул може да освободи Перес, този сезон не е изключение, като началото им постави доктор Хелмут Марко, но в крайна сметка Кристиан Хорнър потвърди, че Перес остава и догодина в тима. А що се отнася до 2025 година, то върналият се като титуляр в Алфа Таури Дениъл Рикардо не крие амбициите си да кара отново за Ред Бул.

Сега Перес коментира пред DAZN Испания, че догодина ще преговаря с шефовете на тима за бъдещето си, но призна, че има вариант и да не остане в Ред Бул.

Хорнър обясни как Верстапен е изпреварил Сайнц

„Ще преговаряме, но ако няма възможност да остана за 2025, ще търся други алтернативи – обясни Перес. – Но сега съм фокусиран основно върху това да печеля отново състезания, да печелим титли с Ред Бул. Имам договор до края на следващия сезон и по някое време догодина ще водим тези разговори.”

Хорнър се извини на Перес само за хаоса при бокса му

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти